Op wintersport vakantie met kinderen; het kan een uitdaging zijn. Om het zo gemakkelijk mogelijk te maken geven we een aantal tips waaraan je kan denken voordat je je wintervakantie boekt. Op deze manier kan wintersport met kinderen toch erg geslaagd verlopen!

Skilessen op een skibaan in eigen land

De rollerbaan, borstelbaan en indoorbaan zijn perfect geschikt om kinderen alvast voor te bereiden op het echte werk. De kinderen krijgen zo alvast een eerste indruk van hoe het is om op ski’s en/of een snowboard te staan. Daarnaast kunnen ze alvast wennen aan de schoenen en ander materiaal dat nodig is bij het wintersporten. Tip; leg van te voren het concept “Pizzapunt” uit, zodat de kinderen tijdens de wintersport niet teleurgesteld zijn dat het geen echte pizza is, maar een rem techniek..

Skipas voor jonge kinderen

Een skipas mag niet ontbreken tijdens je wintersport vakantie. Je bent dan ook verplicht om met een skipas de piste op te gaan. Maar geldt dit ook voor je kinderen? En zo ja, vanaf welke leeftijd zijn kinderen verplicht om een skipas aan te schaffen? Zijn er aangepaste prijzen of betalen we het gebruikelijke tarief zoals bij volwassenen? Over het algemeen gelden de prijzen voor een skipas voor kinderen van 5 tot 15 jaar oud. Is je kind jonger dan 5 jaar, dan mag je kind veelal onder jouw begeleiding (gratis of laag tarief) de piste op. Kinderen vanaf 5 jaar hebben niet altijd een eigen skipas nodig. Dit kun je het beste navragen bij de skischool aangezien zij precies weten wat er geldt in het skigebied van de vakantie. Online staat er vaak aangegeven of het skigebied geschikt is voor families en welke kleuren pistes er zijn. Mocht je een van onze vakantiehuizen in een skigebied willen boeken, kijken we ook graag met je mee zodat de winterpret soepel verloopt met kinderen.

Kleding tips

Een tip die ook veelal wordt gebruikt in de winterperiode, is de wanten-tip. Wellicht ken je de truc nog uit je eigen jeugd, maar we willen hem toch nog even met je delen. Naast dat wanten over het algemeen warmer zijn dan handschoenen voor kinderen, is de truc om de wanten aan elkaar te verbinden met een koort/touw. Hierdoor komen de kinderen na een dag skiën altijd weer terug met twee wanten en hoeven ze geen capriolen uit te halen op de piste om een gevallen want op te halen.

Daarnaast kan het voor bepaalde periodes/gebieden verstandig zijn om extra warme kleding aan te trekken bij de kinderen. Trek meerdere laagjes thermo-ondergoed aan en zorg dat de kinderen waterafstotende skikleding aan hebben. Op deze manier blijven ze warm en droog tijdens een dag in de sneeuw.

De tekst gaat door onder de foto
Kies een kindvriendelijke accommodatie 

We horen steeds vaker van ouders met kinderen dat verblijven in een hotel tijdens de wintersport vakantie niet optimaal is. Het nadeel van een hotel is dat je vaak geen eigen keuken hebt, ruimte voor de kinderen om te spelen op de kamer en het ontbreekt vaak aan extra ruimte om een bijvoorbeeld een kind te verschonen. We raden daarom aan om een vakantiehuis te boeken tijdens je wintervakantie. Dit om de volgende redenen:

Bekijk het aanbod vakantiehuizen hier.