Wellicht is Tsjechië niet het eerste wintersport land waar je aan denkt, maar de mogelijkheden in dit land zijn enorm.  Met name voor families is het een perfect vakantieland voor winterpret. We zetten de belangrijkste redenen voor je  op een rijtje. 

Weg van de massa

Wellicht wel een van de belangrijkste factoren door Covid-19. Doordat Tsjechië minder bekend staat als wintersportland, is het er veel minder druk dan in de bekendere wintersportlanden. Hierdoor zijn de pistes een stuk rustiger waardoor je heerlijk op je gemak kan skiën of snowboarden. Een extra voordeel: de rijen bij de liften zijn er niet tot nauwelijks. Wat wil je nog meer tijdens wintersport?

De wintersportgebieden zijn goed bereikbaar

De wintersportgebieden in Tsjechië zijn voornamelijk voor families uitstekend geschikt. Het is dan ook extra prettig dat de files in de vakantieperiodes naar de bestemming toe bijna niet aanwezig zijn. Doordat Tsjechië oostelijker is gelegen dan andere wintersportlanden, vermijd je de files richting de populaire skigebieden.

Gebieden zijn geschikt voor families

De skigebieden in Tsjechië sluiten goed aan bij de wensen van families. Doordat de bergen in Tsjechië niet zo hoog zijn als in de Alpen, vind je er vooral blauwe en rode pistes. Wanneer de kinderen het skieën of snowboarden onder de knie krijgen, zijn de ouders altijd in de buurt door de compactere gebieden. Mocht je een grotere tour willen maken, kan je gebruik maken van de verbindingsroutes tussen de verschillende gebieden.

Skiën en snowboarden voor beginners

Voor de beginners onder ons is het een heel prettig land om de basis te leren van het skieën of het snowboarden. De pistes zijn over het algemeen niet extreem hoog waardoor je optimaal gebruik kunt maken van de blauwe en rode pistes. Daarnaast zijn de pistes breder waardoor je als beginner over genoeg ruimte beschikt om bochtjes te maken. De gevorderden kunnen er gemakkelijk nog langs.

Betaalbaar maar wel kwalitatief goed

De prijzen voor lessen in Tsjechië liggen een flink stuk lager. Ook de prijzen van het eten & drinken liggen gemiddeld lager dan in andere populaire gebieden. Wellicht verwacht je dan minder goed eten, maar niets is minder waar. Ook voor de kinderen is er genoeg lekkers te eten!

Ben je opzoek naar een vakantiehuis in Tsjechië? Bekijk het aanbod hier.

Wintersport Tsjechië