Kiezen tussen skiën of snowboarden; wat ga jij doen tijdens je eerste wintersport vakantie? Je hebt wellicht al veel verschillende verhalen gehoord van andere mensen, maar wat wil je zelf? Lees hier meer over het verschil, de moeilijkheidsgraad en tips die je zullen helpen bij het maken van de beste keuze voor jezelf. 

Wat houdt het precies in?

Met snowboarden zitten beide voeten vast aan je board en beweeg je in de richting van je tenen. In het begin kan dit wat onwennig aanvoelen en vraagt het veel van je evenwicht. Je zal hierbij veel met je hoofd moeten draaien om overzicht op de piste te krijgen. Daarentegen sta je bij skiën recht vooruit en bevinden je voeten zich in twee losse skies. Je hebt continue zicht op de piste.

Leren snowboarden vs. leren skiën

Over het algemeen wordt skiën als makkelijker te leren ervaren dan snowboarden. Echter is het wel zo dat als je het snowboarden eenmaal onder de knie hebt, de techniek makkelijk is om te beheersen dan bij skiën.

Waar voel jij je het prettigst bij?

Nu je de feiten over het verschil tussen skiën en snowboarden hebt gelezen, gaat het er om waar jij je nu het prettigst bij voelt. Je kan hierbij kijken naar sporten die je in het verleden hebt gedaan, zoals waterskiën of wakeboarden. Daarnaast is het van belang om naar je fysieke gesteldheid te kijken. Heb je zwakke knieën? Kies dan voor snowboarden. Heb je eerder zwakke enkels of schouders? Kies dan voor skieën.

Onthoud goed dat beide sporten veel toewijding vragen en dat je het (over het algemeen) niet binnen een dag onder de knie hebt. Neem de tijd om gewend te raken aan het skiën of snowboarden en zorg dat je goede instructies krijgt. Je kan er voor kiezen om bijvoorbeeld al op een indoorbaan in eigen land een paar lessen te nemen om tijdens je wintersport vakantie al iets zekerder in de les of op de piste te staan.

Last but not least; vergeet vooral niet om plezier te hebben in wat je doet! De heerlijke berglucht, prachtige uitzichten en gezellige après-ski zorgen voor een geweldige ervaring!

Skiën Snowincluded

Mocht je vragen hebben over het verschil tussen skiën en snowboarden of twijfel je nog teveel? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder op weg.

Ben je opzoek naar een geschikt vakantiehuis voor jouw eerste wintersport vakantie? Bekijk ons uitgebreide aanbod vakantiehuizen voor een wintersport met de hele familie, de vrienden groep of voor jou je je partner hier.