Mijn favoriete winterbestemming- Lisanne

Oostenrijk is één van de populairste wintersportbestemmingen. Dat is niet gek want Oostenrijkers zijn ontzettend vriendelijk en gastvrij waardoor tijdens de wintersport de sfeer altijd erg gezellig is. Ook ik ben afgelopen jaar naar Oostenrijk geweest voor mijn eerste wintersportvakantie ooit. Ik ben samen met mijn familie naar het dorpje Zell am See in de regio Salzburg geweest.

Verblijf

Tijdens onze wintersportvakantie verbleven we in de accommodatie Birkhöfl die te vinden is op de website van Snowincluded. Birkhöfl heeft diverse 3-kamer appartementen met een balkon en uitzicht over de bergen en het meer genaamd de Zeller See. De appartementen zijn modern ingericht en hebben een goede ligging. Zowel het centrum van Zell am See als de supermarkt en het skigebied zijn met de auto binnen 10 minuten te bereiken. Deze accommodatie raad ik dan ook zeker aan!

Zell am See

De accommodatie Birkhöfl ligt gelegen in het dorpje Zell am See. Het is een levendig dorp waar vooral veel jongere wintersporters te vinden zijn wat het erg gezellig maakt. Ook zijn er een hoop activiteiten te doen naast het skiën. Zo is er onder andere een bioscoop, zwembad, rodelbaan en een sportschool aanwezig. Daarnaast heb ik ook geschaatst over de Zeller See waaraan het dorpje gelegen is. Een van de grote pluspunten aan het dorp vind ik de après-ski! Zell am See heeft een heleboel cafés en zes discotheken waar je na het skiën terecht kun voor een drankje. Mijn grote favoriet is après-ski kroeg Crazy Daisy. In de middag kun je hier eerst een hapje eten op het zonnige terras om vervolgens binnen aan de bar een gezellig drankje te doen. Dagelijks draait er een dj tot in de late uren en soms treden er live bandjes op. Voor je wintersportvakantie is dit dorpje wat mij betreft zeker een aanrader.

Skigebied Schmittenhöhe

Het dorpje Zell am See is direct gelegen aan skigebied Schmittenhöhe. Vanuit het dorpje gaan er meerdere liften omhoog die vanaf de Birkhöfl appartementen binnen 10 minuten met de auto te bereiken zijn. De Schmittenhöhe is een divers middelgroot skigebied en geschikt voor beginners zoals ik. Er zijn voldoende blauwe pistes en skischolen aanwezig waar Nederlandse lessen worden gegeven. Dit maakt het skigebied ook zeer geschikt voor families met kinderen. Ook op de Schmittenhöhe is geen gebrek aan après-ski. Boven op de berg is de SchnapsHans Alm-Bar te vinden. Hier loopt het panoramaterras al vroeg in de middag vol, wordt er meegezongen met bekende hits en wordt er aan het einde van de middag genoten van het optreden van SchansHans zelf.

Mijn ervaring

Mijn eerste keer skiën is me zeer goed bevallen. Het skigebied Schmittenhöhe is een fijn gebied voor de beginners maar een nadeel is dat het er soms wel erg druk kan zijn. Voor de rest heb ik elke dag enorm genoten van de gezellig drukke après-ski in Zell am See en was ik zeer tevreden over de Birkhöfl appartementen. Ik kan je vertellen dat ik geen moment twijfel om volgend jaar weer op wintersport te gaan!

"Mijn eerste keer skiën is me zeer goed bevallen. Het skigebied Schmittenhöhe is een fijn gebied voor de beginners"