Mijn favoriete winterbestemming- Marysse

Inmiddels ben ik al op best veel bestemmingen geweest (voor mijn leeftijd), daarom kan ik goed meepraten over de vakantiebestemming die ik het uniekst/leukst vind. Ik vind skiën erg leuk om te doen, ik ski al sinds mijn 6de mee met me ouders. In 2019 heb ik met mijn familie de wintersport vakantie doorgebracht in Ellmau en Westendorf, we houden allemaal ontzettend van skiën en van het witte winterweer.

Verblijf

Westendorf is een van de meest bruisende wintersport dorpjes van heel Oostenrijk en dat was ook zeker te merken! Wij verbleven in het Suite Hartkaiser with Sauna for 4 persons, de accommodatie is op een prachtige locatie en is voorzien van alles. In je appartement heb je zelfs je eigen privé sauna, dit vonden wij heerlijk voor na het skiën. Vanuit ons appartement moesten we 2 minuten rijden met de auto naar de skiliften die ons naar de top van de bergen brachten.

Ellmau

In Ellmau is er van alles te beleven zoals leuke barretjes/kroegen en leuke winkeltjes in het centrum van het stadje. Wij verbleven in het Pension Kirchbichlhof, het was echt een super gastvriendelijk hotel. Het hotel stond bovenop de piste van Ellmau dus ik de ochtend konden we zo naar beneden skiën, het liftje stopte naast ons hotel dus we kwamen ook weer gemakkelijk terug. In Ellmau heb je 1 wat grotere piste en een oefenpiste voor jonge kinderen die het skiën nog moeten leren, je word dan met een groepje kinderen met een soort sneeuwscooter/busje naar boven gebracht. Ik ben ook op les gegaan bij een van de Nederlandse ski leraar/ leraressen en dat was echt een hele leuke ervaring, aan het einde van de week is er ook een wedstrijd waar je een medaille of zelf een beker kunt winnen. Overal vind ik Ellmau een van de meest sfeervolle en unieke wintersportdorpjes van heel Oostenrijk.

Skigebied Skiwelt Wilder Kaiser

Het skigebied is echt enorm, je kan eigenlijk alle kanten op want onze accommodatie lag tussen 2 skigebieden in. Je hebt verschillende fun parks in het skigebied die mijn broer en ik ontzettend leuk vonden, het is alleen geen aanrader als je een onervaren skiër bent omdat er best wel onverwachtse heuvels/rails liggen. Je hebt langs de pistes heel veel sfeervolle ‘skihutten’, op de pistes waar je gezellig wat kan drinken/eten. In de avond gingen we meestal het dorp in om nog even wat te drinken en te genieten van de gezelligheid.

Mijn ervaring

Deze skivakantie beviel mij erg goed, de vakantie staat dan ook op mijn nummer 1 van leukste skivakanties! Ik vond de afwisseling erg leuk die je hebt als je niet naar 1 dorpje gaat maar naar 2. Als je opzoek bent naar een rustig dorpje dan is Ellmau een echte aanrader! Voor de wat meer uitbundige wintersporters die van aprè-ski etc. houden raad ik Westendorf aan. 

"Dit was mijn favoriete vakantie tot nu toe, ik vond de afwisseling tussen de dorpjes erg leuk ''